Opleiding Voeding en Diëtetiek

42039300.jpg


Opleiding Voeding en Diëtetiek  


Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen met gezonde voeding bezig, van een koolhydraat-arm dieet tot aan superfoods. Er komen steeds meer nieuwe producten en inzichten bij. Dat maakt deze opleiding interessant; er zal op het gebied van voeding nooit maar één opvatting juist zijn. Iedereen kan zijn eigen mening en ideeën over voeding hebben.

De opleiding verschaft haar studenten kennis over verschillende soorten voeding, het menselijk lichaam en verschillende ziektebeelden waarbij voeding een grote rol kan spelen. Kijk voor meer informatie op de site van de Hanzehogeschool Groningen.


Waar je ook kijkt, op televisie, in boeken en magazines: gezond eten en leven is hot! En dat is niet zo vreemd. Overgewicht is vandaag de dag namelijk de grootste bedreiging voor de volksgezondheid. Maar wat is gezond eten en wat juist niet? Is dat voor iedereen hetzelfde? Hoe maak je mensen daar bewust van? Wat mag iemand met suikerziekte wel eten en wat niet? Hoe zit dit voor als iemand een allergie heeft? Als het je interessant lijkt om antwoorden te krijgen op deze vragen, dan ben je wellicht een goede diëtist voor de toekomst. De opleiding Voeding & Diëtetiek aan de Hanzehogeschool in Groningen geeft antwoord op al deze vragen.


De diëtist is dé specialist op het gebied van voeding en gezondheid. Taken waarmee je als diëtist te maken krijgt zijn: onderzoeken, adviseren en voorschrijven. Een belangrijk deel van het werk van de diëtist bestaat uit het motiveren en/of begeleiden van mensen om anders te gaan eten dan ze gewend zijn. Lijkt dit je interessant? Schrijf je dan in voor de opleiding Voeding & Diëtetiek aan de Hazehogeschool in Groningen.

Onze sponsoren