Nutricia

Nutricia Advanced Medical Nutrition heeft als missie: 'Herstel en welzijn begint voor iedere patiënt die het nodig heeft met Nutricia Advanced Medical Nutrition'. Dat betekent voor Nutricia dat medische voeding een essentieel onderdeel is van medische behandelingen.

Medische voeding (dieetvoeding voor medisch gebruik) is een specifiek samengestelde voeding die gebruikt wordt bij de dieetbehandeling van ziektegerelateerde ondervoeding. Tijdens en na een periode van ziekte heeft het lichaam vaak behoefte aan extra energie, eiwitten en andere voedingsstoffen.

Medische voeding bevat alle voedingsstoffen, waaronder extra energie, eiwitten, vetten, vitamines en mineralen, die het lichaam dagelijks nodig heeft om goed te functioneren. Soms zijn bestanddelen uit voeding de oorzaak van ziekte of een aandoening. Bijvoorbeeld bij een voedselallergie zoals koemelkallergie of bij een stofwisselingsziekte. Voor deze situaties is er medische voeding beschikbaar met een aangepaste samenstelling waar bestanddelen uit zijn weggelaten of waar de bestanddelen op een manier worden aangeboden die wel door het lichaam kunnen worden opgenomen. Kijk voor meer informatie op de site.

Nutricia_250x250.jpg

Onze sponsoren