Dry January

Dry January

Je hebt het vast wel vaker voorbij zien komen deze maand ‘Dry January’, maar wat is het nou precies?
Het komt oorspronkelijk uit Engeland maar het is al snel overgewaaid naar Nederland. Tijdens Dry January daag je jezelf uit om de hele maand januari geen alcohol te drinken. Het schijnt vooral een goede manier te zijn om de aangekomen kilo’s van de feestdagen kwijt te raken. 

Maar heeft dry January nog meer voordelen? Ten eerste slaap je beter, door alcohol kan je misschien wel slapen maar het verbetert de kwaliteit niet. Je slaapt onrustiger met een drankje op, omdat alcohol je REM-slaap verstoort, met als gevolg dat je minder uitgerust wakker wordt.
Daarnaast droogt je lichaam sneller uit door alcohol. Dus als je een paar dagen niet drinkt zul je al snel merken dat bepaalde droge plekjes herstellen en je huid egaler wordt.

Je voelt je ongetwijfeld blijer als je een paar drankjes op hebt, maar eigenlijk werkt alcohol van nature deprimerend omdat je lichaam meer stress hormonen aanmaakt. 
Als je alcohol een tijdje vermijd zul je al snel merken dat je blijer, levendiger en gemotiveerder bent om dingen te doen die je op de lange termijn gelukkig maakt. 

Heb je binnenkort een feestje of een borrel? Dan wordt het natuurlijk lastiger om een drankje af te slaan. Gelukkig zijn er een aantal alcoholvrije oplossingen! Er is tegenwoordig een groot assortiment aan alcoholvrij bier en alcoholvrije wijn. Je kan zelfs een mocktail (alcoholvrije cocktail) maken wat misschien wel net zo lekker is als een mojito. Op de website van Gall & Gall (https://www.gall.nl/ontdek/alcoholvrije-dranken/alcoholvrije-cocktails/ )staan er een aantal recept zoals een alcoholvrije gin tonic. Het is natuurlijk wel een stuk minder gezellig maar als je graag de maand alcoholvrij door wil komen is dit wel de beste oplossing!

 

 

WhatsApp_Image_2020-01-19_at_21.13.02.jpeg